Mi-am găsit ocupație: îmblânzirea scorpiilor

Mi-am întrebat soțul aseară dacă lui i se pare că mă simt mai bine față de acum câteva luni. S-a uitat un pic mirat la mine, neînțelegând în primă fază întrebarea. L-am asigurat că nu este nicio capcană și că vreau doar să îi cunosc părerea. Încă am nevoie de validări. „Da, clar ești mai bine!” A fost reconfortant să aud cuvintele astea. Un cadou inspirat pentru aniversarea noastră de căsătorie. Anul 12 s-a încheiat. Anul 13 va fi cu noroc pentru mine. Soțul meu este superstițios, dar, mie, 13 îmi sună tare bine. Una dintre fetele noastre este născută într-o zi de 13. Cât de superstițios să fii când primul dintre cele două lucruri cele mai frumoase din viața ta au avut loc într-o zi de 13? Era o luni. Maria.

Ce voi face nou în acest al 13-lea an de căsnicie? Voi învăța despre social media. M-a luat cu amețeală când am realizat cât de vast și încâlcit este acest domeniu. Cum mă voi descurca oare? Am senzația că m-am teleportat direct din perioada preistorică a MIRC-ului, parcă așa îi zicea, și a cluburilor de internet, într-un viitor unde social media hotărăște dacă ești important sau nu, frumos sau nu, deștept sau nu. După nouă ani de mămicie și căsnicit, vreau să fiu importantă, frumoasă și deșteaptă. Deci, cu toată determinarea de care mă simt capabilă în acest moment, m-am apucat să îmblânzesc Facebook-ul și Instagramul. Le deznod, le descâlcesc, mai fur o idee, îmi storc creierii în căutarea de hastaguri inteligente, postez aiurea să descopăr funcții noi, mai întreb prietenii pricepuți, confirm că am înțeles și mă concentrez să am o privire cât de cât inteligentă. Ce naiba e ala „engagement”? Oare ce limbă vorbesc oamenii aștia frumoși și moderni care au în geantă zeci de metri de cabluri să-și încarce toate tabletele și telefoanele inteligente. În ceea ce mă privește, refuz să îmi caut prin genți. Posibil să mai dau peste vreun pampers din era de bebelușie a Mariei sau de vreo suzetă a Ilincăi care încă adună scame de pe fundul lor. Cine știe ce balauri se mai ascund acolo? Vreau o geantă nouă, frumoasă, cu spații pentru laptop, telefon, încărcătoare, cabluri, tabletă și nelipsita cană termos de voiaj. Cred că asta este imaginea mea despre femeia modernă, cu job, copii, soț și multe visuri. Femeia capabilă.

Trebuie să-i dau de capăt cumva.

„De asta ai avut nevoie în acel moment”, mi-a spus terapeutul când am întrebat dacă maternitatea nu a mi-a fost, cumva, o scuză la îndemână pentru a alege o viață ușoară, frumoasă, fără responsabilitatea unui job. Am ales să fiu lângă copiii mei. Dar, dacă aș fi fost un pic mai bătăioasă? Sunt atâtea mămici care amestecă în ciorbă cu o mână și cu cealaltă trimit mailuri. Chiar așa de neînchipuit mi-a fost acest scenariu de mi-am construit un adăpost din maternitate? Am multe semne de întrebare legat de acest lucru. Nu e regret ce scriu eu pe aici. E un mod ciudat de a mă motiva să mă țin de treabă. E și frustrarea handicapului pe care îl resimt în urma acestei pauze de aproape zece ani.

Pune-te și recuperează. Merită oare? Nu e mai bine să continui să faci ce știi mai bine?

De câte ori mi-am pus aceste întrebări? De ce atâtea îndoieli? De ce nu am curaj?

„De ce nu te bucuri de acest proiect al tău”, m-a întrebat terapeutul. Asta da noutate și un mod de a vedea lucrurile total diferit de tot ce am învățat. Să mă bucur, să mă simt bine, așa cum o fac când mă aștern pe foaia albă a laptopului, părți din mine, pe care le șterg și le rescriu până am impresia că m-am împrumutat. La final, când îmi place ce citesc, zâmbesc și mă bucur. Oare despre asta să fie vorba?

Le voi desluși! Toate la rândul lor!

Deocamdată îmblânzesc aceste bestii ale vieții moderne: Facebook și Instagram. Și le dau eu de capăt. Sunt hotărâtă să le descopăr ascunzișurile. N-or fi ele atât de complicate! Iar eu am experință cu descâlcitul necunoscutelor, nu-i așa?

Publicat de cameliabente

Multe semne de intrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: