Să ne pregătim de Paște!

Suntem în Săptămâna Mare și recunosc că nu mă pregătesc prea mult pentru Paște. Nu sunt nici credincioasă practicantă, cum și-ar fi dorit tatăl meu, și nici gospodină desăvârșită, cum m-a visat mama. Sunt câte puțin din fiecare. Sunt o Cami în plină schimbare, care învață să aprecieze ce e important în viață. Vreau să mă bucur de ceeea ce am. Și asta presupune exercițiu. Nu suntem obișnuiți cu bucuria lucrului suficient. Așa că haideți să fim mai smeriți. Nu că aș înțelege, în deplinătatea ei religioasă, smerenia, dar mie îmi sună a liniște, a renunțare, a conștientizare că există și alte suferințe. Cea mai mare dintre toate suferințele, poate. Sunt foarte departe de adevăr, oare? Corectați-mă, dacă greșesc. Știu atât de puține lucruri despre adevărata semnificație a Sărbătorii. Dar, dacă ne face mai buni, sunt dispusă să învăț.

Ca să fiu foarte sinceră, de Paște îmi doresc o carte bune, copii ascultători și baton de ciocolată de la Gusturi Românești. E foarte greșit, oare?   

Am făcut o listă cu ce ar trebui să cumpăr și o tot amân de la o zi la alta, convinsă că mai este timp. Și mai este timp, nu? Adică mai pot zăbovi la cafea în pijamale? Ilinca e lângă mine și mi-a acaparat telefonul. Maria și Mihai, pe undeva, prin casă. Dar e o liniște care mă umple de bucurie. Și cuvinte să o descriu.

Ca să nu fiu acuzată că sunt leneșă, vă asigur că fetele nu vor fi afectate de lipsa mea de energie. Sărbătoarea copiilor este organizată de ceva vreme. În ceea ce le privește, sunt o disciplinată care face lucrurile din timp. Iepurașul și-a făcut treaba, pe jumătate, ce-i drept, dar nu suntem complet descoperiți.

„Dă-le, Doamne, sănătate și putere curierilor să ajungă la timp cu tot ceea ce a fost cerut în scrisorile colorate și cu mult sclipici!”

Vânătoarea de ouă, atât de îndrăgită de fete, este pregătită. Douăzeci de ouă Kinder ascunse prin casă. Sunt curioasă dacă le voi mai găsi în locurile pe unde le-am dosit. Lista mea îmi spune că astăzi, musai, trebuie făcute cumpărăturile. Eu doar îmi dau ochii peste cap. „Ce știi tu! Ești doar o listă!” Le voi face, când le va veni vremea. Vă promit și îmi promit că nu va lipsi nimic pentru ca bucuria copiilor să fie completă. Doar că eu impun ritmul. Ele nu vor fi afectate de protestul meu îndreptat împotriva agitației inutile și excesului culinar. Și ca să-i răspund unei amice: merge și în pijamale, Andreea!

Nu sunt fericită că anul ăsta Paștele e cu ușile închise. Dar dacă e musai, hai să fie cu plăcere. Să ne gândim și să ne fie dor. Să ne aducem aminte anul viitor cât de greu ne-a fost cu scaunele goale la masa de Paște. Și cât de bine se poate sărbători și fără mese încărcate, care ne epuizează mamele an de an. Să ne fie de învățătură, dacă e cu putință.

Acum mai mult ca oricând, avem nevoie să ne gândim la speranță. Că vom fi bine cu toții, că ne vom revedea în curând, sănătoși, mai umili, mai înțelepți, evident. Este moment de odihnă, de liniștire a sufletului, de cugetare, de a vedea cât de mult ai de fapt.

Ca să mă credeți pe cuvânt, vă arăt în ce constă to do list-ul meu umil pentru Paște:

  • Cumpără cât mai multe batoane de ciocolată de la Gusturi Românești. (Vi le recomand. Sunt demențiale.)
  • Urcă în pod și caută în cutiile cu cărți niște titluri care să te prindă, din prima. (De comenzi online la librării nici vorbă. Cred că e sânge și moarte la firmele de curierat în acest moment. Deci căutăm printre vechituri.)
  • Pregătește-te să își negociezi liniștea la sânge. Fetele sunt experte în războiul nervilor. Cumpără multe dulciuri. Tot ce găsești în magazin. Monedă de schimb. (batoanele de ciocolată sunt doar ale mele)
  • Focusează-te pe vopsitul ouălor doar ca activitate și divertisment. În fiecare an, ouale fost horror. Oricât de mult te-ai străduit. (De ce s-ar schimba ceva anul asta? Sigur nu le vei posta pe Instagram.)  
  • Nu îți bate capul cu curățenia. Casa îți va fi curată peste aproximativ 15 ani. (Nu vreau să-mi fac păcate, dar oare cine a fost deșteptul care a inventat slime-ul?)
  • Relaxeaza-te și bucură-te de „atât de mult”-ul pe care îl ai. De făcut zilnic.

Vă las dragii mei cu gândurile voastre. Pe ale mele le cunoașteți acum. Și nu uitați de batoanele de ciocolată de la Gusturi Românești. E un loc mai bun lumea noastra de când au ieșit pe piață aceste nebunii cu gust de copilărie.

Să ne fie Sărbătoarea sărbătoare și gândurile să ne-o însenineze!

Publicat de cameliabente

Multe semne de intrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: