Tehnici de supraviețuire pentru vacanța surpriză

Doamnelor mămici, care ați rămas cu zâmbetul pe buze ca urmare a răsfățului de 8 Martie, puteți să redeveniți serioase. Sărbătoarea s-a încheiat. Puteți să vă puneți pe bocit. Eu asta aș face, doar că prefer să îmi transform  lacrimile în cuvinte. Mi se pare că sunt mai cool așa. Dar vă înțeleg atât de bine. Ne-a făcut-o virusul asta în vogă. Ai noștri copii au fost „lăsați la vatră” timp de zece zile. Eu încerc să îmi revin din șoc și să păstrez un ton de amuzament ca să îmi maschez panica.  

Nu am stat cu mâinile în sân prea mult și m-am apucat de programat vacanța neprevăzută. Program strict pentru două bucăți copile, una cu fițe de adolescentă, cealaltă drăcoasă și împielițată. Doar să nu îmi pierd mințile.

Ieri am organizat o simulare.  După școală și grădi, un pic de televizor, un pic de tabletă, teme rapid și, gata!, ne apucam de proiectul de familie, tip simulare. I-am cumpărat Mariei jocul Experimente Stiințifice de la Clementoni, o cutie imensă cu tot felul de ustensile pentru diverse experimente. Multe, sacu-i fără fund! Perfect pentru perioade cu virusuri care ne amenință universul și situații apocaliptice. Primul experiment. Am făcut un vulcan să erupă. Ingredientele: macheta unui vulcan deja existentă în interiorul cutiei, două spatule de bicarbonat de sodiu în cele două cratere ale vulcanului, niște colorant, trei pipete de oțet sau suc de lămâie, vreo trei stări de panică legată de Ilinca care ar fi gustat ingredientele, vreo două amenințări de tipul „vă închid în cameră o săptămână” și ”Ilinca nu vei mai participa la experimentele noastre”, frustrări  de categorie ușoară, gen „mă exasperați” sau ”voi v-ați propus să mă terminați psihic” și a erupt vulcanul. Drăguț experiment. Ne-am distrat, Maria a râs, Ilinca a rămas uimită, mie mi s-au calmat nervii și, uite așa, s-a încheia cu bine simularea.

Am făcut un recensământ al jocurilor inteligente și al activităților artistice. Voi da o fugă la Jumbo să cumpăr toate tâmpeniile posibile, voi comanda câteva smartgame-uri și cărți de pe dol.ro. Voi reface stocul de planșe de colorat cu nisip pe care le găsesc, mai nou, doar la un anumit magazin din Promenada. M-am gândit și la grădinărit, să plantăm una, alta, niște verdețuri, niște haos în curtea oricum afectată de iarnă. Am pe undeva și jocul Micul Grădinar de la Noriel. Clar va trebui să-i dau de urmă. Îmi va fi de ajutor  în zilele ce urmează.  

Cum fac însă cu răbdarea? Zece zile cu copiii pe cap! Zile care se anunță mai mult ploioase! Deci activități mai mult indoor! Trebuie să recunosc că am început de ieri să iau niște suplimente cu B-uri. Și, musai să mă laud, sunt consumatoare de antidepresive pe reteță și care pică perfect în acest context. Probabil de asta și râd. Un pic mai mult decât ar fi normal.

Îmi propun să vă țin la curent cu ce se mai întâmplă perioada aceasta. Dacă nu mai auziți de mine, vă rog să vă faceți griji. Cu siguranță m-au răpus și mă ascund prin vreun cotlon al casei. Voi face tot posibilul să ajung la laptop. Să vă trimit măcar un mesaj ca să știți că sunt în viață.  

Dar…

Sunt convinsă că atunci cînd îți faci planuri de joacă, copiii nu îți mai sunt dușmani. Depun armele cu care luptă să își recapete părinții pierduți în cotidian și plictis. Ei au nevoie de atenție, de prezența noastră activă, de mângâiere și multă dragoste. Ne caută în fiecare moment. De cele mai multe ori nu ne găsesc. Mă cuprinde tristețea când îmi dau seama cât de oarbă sunt de cele mai multe ori. Cum le-am întors spatele, poate când aveau mai mare nevoie de mine. Pare-se că aveam nevoie de măsuri extreme împotriva unui virus care ne amenință sănătatea și siguranța ca să ne regăsim și să ne recunoaștem. Eu cel puțin așa percep această situație. Asta ca să îmi alung din cap gândul că nu e o glumă ce se întâmplă în lume la ora actuală.  

Hei, copilelor, sunt aici pentru voi! Trecem împreună și peste asta! Avem atâtea jocuri și cărți frumoase! Haideți să ne jucăm până picăm de oboseală!

Publicat de cameliabente

Multe semne de intrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: