Isterie sau măsuri de bun simț?

Nu îmi voi da cu părerea despre coronavirus. Îi las pe cei care au făcut ani mulți de școală să se dumirească și îmi pun toată încrederea în ei. Nu pot să nu observ însă ura care se plimbă nestingherită pe rețelele de socializare. Ură îndreptată împotriva a toți și toate. Mă cutremură această ură. O dezbinare masivă care s-a aciuat în sufletele și vorbele noastre. O negreală ce ne-a cuprins gândurile.

Mai există un sentiment care mă bâzâie constant de câteva zile. Îl simt viu în stomac. E nesiguranța. Coronavirusul mă îngrijorează. Știu că nu este atât de înfiorător cum pare, dar apropierea lui o percept ca amenințătoare. Ori, în această perioadă, gradul meu de toleranță la nesiguranță și pericol este, fără exagerare, spre zero.

Mi se tot șoptește că nu e așa grav. Să nu mă sperii.  Gripa este mult mai agresivă. De gripa noastră să ne speriem noi. Nu de contrafăcuta asta, concepută în te miri ce laborator chinezesc. Nu gripa mă sperie. Suntem vaccinați, cu mic cu mare, din octombrie anul trecut. Și facem asta de doi ani.

Toate acestea fiind spuse și asumându-mi că voi fi împroșcată cu noroi, vă spun ce acțiuni am întreprins ca mamă, ca femeie, ca adult rațional, sper eu, în această perioadă, în așteptarea virusului care ne amenință pe la granițe.

  1. Ne-am cumpărat câteva baxuri de apă pe care le-am stivuit în garaj.
  2. Am cumpărat câteva conserve și paste.
  3. Am numărat borcanele de zacuscă și gem de la mama și m-am declarat mulțumită.
  4. Am făcut curat în garaj. Nu are legătură cu subiectul. Doar mă bucur, ca era un dezastru apocaliptic, gen Stephen King.
  5. Am refăcut stocul de măști medicale. Pentru că sunt o panicoasă, de cele mai multe ori când călătorim cu avionul sau poposim în aeroporturi, am măști în poșetă. Ce-i drept, am cumpărat mai multe de data aceasta.
  6. Le-am explicat fetelor despre acest virus și cât de importantă este igiena în această perioadă. Planul de astăzi este să cautăm un tutorial și să învățăm să ne spălăm corect pe mâini.
  7. Le-am informat că în următoarea perioadă vom evita mallurile și cinema-urile, ca măsură de protecție, și vom merge mai mult în parcuri sau vom căuta locuri aerisite din afara orașului. Nu a părut să le nenorocească măsura.
  8. Le-am dat de înțeles că există posibilitatea anulării vacanțelor din prima parte a anului, până ne lămurim în ce direcție merge nebunia asta. S-au întristat, dar au înțeles.
  9. Sunt încantată de ultima achiziție, care se potrivește ca o mănușă  în acest registru al posibilei pandemii, și care este un aparat de purificare a aerului din interiorul locuinței. Se luptă și cu virusurile.

Astăzi voi mai cumpăra câteva baxuri de ulei, făină și gris. Și vreo zece borcane de Nutella. Dar doar pentru că vine mami la noi și se va apuca de clătite și prăjituri.

Publicat de cameliabente

Multe semne de intrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: