Poveste despre un copil frumos si tatal lui

Stiu de mult timp. Mi s-a tot spus. Copila mea cea mare e fata tatalui ei. Am protestat de-a lungul timpului. M-am infuriat. M-am resemnat. Oricum as intoarce-o, Maria este copia fidela a tatalui.

Astazi au avut o zi doar a lor. Eram si eu in zona, dar nu am reusit sa ma conectez. Cred ca mi-au dat block. Involuntar. Inconstient.  Sau poate voluntar si constient. Nici nu am fortat. Nici nu m-am suparat. I-am lasat sa-si imparta partiile si gandurile si m-am retras. M-am camuflat in tacere si am observat in liniste.

Nu am sa va spun prea multe despre sotul meu. Nu cred ca i-ar fi pe plac. E genul omului discret. Dar pentru ca povestea sa aiba noima, trebuie sa va dezvalui un singur lucru. Sotul meu si-ar fi dorit sa fie alpinist. Este fascinat de aceasta lume a cutezatorilor, de povestile muntilor. Iar Dolomitii sunt stancosi, fiorosi, de neurcat.  

Sunt convinsa ca Maria a ascultat astazi multe povesti despre curaj. Pe un telascaun de doua persoane. Lung si infrigurat. De-a lungul stancilor. Fiecare creasta cu numele ei. Fiecare alpinist cu sacrificiul lui. Universul s-a redus, a devenit atat de mic cat sa cuprinda un tata care povesteste si o fiica care asculta. Fara sa mai incapa nimeni. Nici chiar eu, aflata pe urmatorul scaun, atenta la fiecare miscare a celor doi dragi din fata. Firescul care mi se derula in fata mi-a parut o compensatie mai mult decat generoasa pentru nefirescul din mine.   

E un sentiment aparte sa observi cat de legati pot fi un tata si o fiica. Te obliga sa te retragi si sa nu bruiezi sub nicio forma acea conexiune. Este atat de pretioasa de te transformi in gardianul spatiului lor. Si-l aperi.

Mi-a spus Maria la finalul zilei, cu intelepciune: ‘’Mami, maine voi sta doar cu tine!’’

Publicat de cameliabente

Multe semne de intrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: