Un moment de tacere, va rog!

Cu regret va anunt ca am renuntat la Jurnal de Dolomiti. De fapt, nu e regret. E bucurie ca am scapat de aceasta corvoada. Nu mi se potriveste. Nu am calitatile scriitoricesti necesare descrierilor. Pot transmite ce simt, ce imi trece prin cap si prin suflet, va pot spune despre ce ma doare si cat ma doare, ma vindec in felul acesta. In rest, e pustietate. Cam atat de limitata sunt!

De fapt, daca e sa ma gandesc bine, doar atunci cand simt durere cumplita sunt multumita de textele mele. Iubesc cuvintele si imbratisarile lor. Nu imi iubesc durerile. Dar vreau sa scriu. Asa ca le caut si le accept. Doar asa simt ca sunt adevarata. Altfel nu sunt decat o imagine, neclara, pe un drum despre care nu stiu nimic. Nici daca e cel bun. Nici daca e anevoios. Nici daca duce undeva.

Astazi a fost o zi ciudata. Un vant puternic ne-a maturat de pe partii. A fost suparat muntele astazi pe noi. Nu-i stim motivele. Le banuim. Am fortat partiile, printre suieraturi furioase si brazi scuturati de uscaturi. Ne-au pus piedici si ne-au urlat suferinta lor. Noi am tacut, am ascultat si ne-am facut mici. Asa cum suntem cu adevarat.  

Mi-as dori sa apreciez mai mult tacerea. Mi-ar placea sa ascult mai mult. Sa ma ascult. Sa va ascult. Mi-ar fi mai bine daca as accepta faptul ca sunt mica si ca nu pot schimba lumea.

Ma pot schimba eu. Mai tai de colo, mai adaug dincolo, ma transform, aceeasi Cami, dar mai buna, mai tacuta, mai linistita, mai atenta, mai respectuoasa, mai recunoscatoare. Altfel, voi ajunge sa fiu si eu plina de uscaturi asemenea brazilor furiosi. Ori, eu nu am muntele meu sa imi tina spatele atunci cand voi incerca sa le scutur.   

Publicat de cameliabente

Multe semne de intrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: