Atunci cand copiii iti dau lectii

Ieri seara, veneam cu Maria (copila mea cea mare) de la balet. Obisnuite cu traficul, ne-am facut un obicei din a lua cina, a povesti, a dezbate in masina. Vorbesc mult cu ea. Despre stiute si nestiute. Despre nestiutele pe care le credeam stiute. Cate stiute devin nestiute, cand iti ridici singur valul de aroganta de pe chip?  Este si asta o forma de eliberare.  Atat de necesara mie, in acest moment. 

Ii explicam despre  schimbarile pe care mi le doresc in viata. Vreau sa inteleaga ce se intampla cu mine, sa participe activ si sa invete din zbaterile mele. Daca pana acum o luna eram decisa sa o feresc de raul din lume, acum sunt hotarata sa o invat totul despre el. Incep prin a-i dezvalui intunericul din mine.

  • Mami, sa stii ca de acum inainte nu voi mai simti atata vinovatie cand ma voi enerva pe tine!, ii spun eu.

Tacere

  • Sunt om si trebuie sa intelegi ca am terminat cu parentingul de revista!

Continua tacerea

  • Aaaa! Si vreau sa intelegi ca nu sunt perfecta! Nu vreau sa fiu perfecta! E cumplit de greu sa incerc sa fiu perfecta! Am obosit! De astazi inainte sunt doar EU!

Tacere in spate.

Maria este un copil tacut de cele mai multe ori (nasii ei de botez spuneau ca a invatat sa zambeasca abia la trei ani). Este extrem de sensibila. Neconflictuala. Angelica. Maria isi cauta talentul, speriata ca nu are vreunul. Stie, insa, sa speculeze la maximum. In timp ce tacerea ei ma asurzea, gandindu-ma la felurite scenarii care se derulau in capsorul ei, m-a scuturat un fior de adevar. “S-a prins, clar!” Sigur se gandeste: “daca mama a hotarat ca nu mai e perfecta, nici mie nu imi va mai cere acest lucru. Nu va mai avea acest drept. Perfect, ca si asa am test fulger maine la inmultirea cu 6!”

Oare cand voi invata sa imi tin gandurile pentru mine?  

Publicat de cameliabente

Multe semne de intrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: